… anders zien …

“Er zijn twee manieren om het leven te zien: de eerste is door niet te geloven dat wonderen bestaan, de andere is geloven dat alles een wonder is.”

-Albert Einstein-

Je hebt geen keuze in de dingen die in je leven op je pad komen. Dat kun je niet controleren. Maar je hebt wel een keuze in hoe je naar dingen, personen en situaties kijkt? En die keuze maakt een wereld van verschil!
Soms denk je dat je het echt niet anders kunt zien dan een (groot) naar probleem. Maar ik weet uit eigen ervaring dat dat niet waar is.

Om iets anders te kunnen zien heb je wel een open mindset nodig. En je mindset bestaat uit een aantal – vaak diepgewortelde – geloofsovertuigingen. Overtuigingen zijn heel handig als ze je dienen, ze zijn minder handig als ze je vastzetten en je niet meer met een open oog naar situaties kunt kijken.

Soms weet je precies wat je overtuigingen zijn, soms werken ze op de achtergrond en ben je je er niet zo van bewust. Om iets anders te kunnen zien gaan we eerst eens kijken naar wat je precies allemaal denkt als je moeilijke situaties overpeinst.

Zullen we samen ontdekken wat jouw filters zijn en ze aanpassen? Gegarandeerd lukt het je dan wel om genuanceerder te kijken en zelfs positieve aspecten te vinden in situaties die nu nog heel lastig aanvoelen.

Menu