Wat zeggen mijn klanten

Iedere klant heeft een unieke aanpak. Een werkwijze is slechts een middel om een doel te bereiken. Ik ben er heel trots op wat mijn klanten zelfstandig hebben kunnen veranderen in hun leven en ze weer in hun kracht zijn gekomen. Op deze pagina die je een paar interviews met mensen die ik heb bijgestaan.

Ik hoop dat het jou ook inspireert!

Charlotte

levensvragen

Eerlijk gezegd: ik was volledig down en out. Huisvesting, relatie en werk –  erg belangrijke levenspijlers – wankelden of waren al omgevallen. Ik moest in korte tijd heel veel veranderen in mijn leven want ik was behoorlijk depressief en had allerlei lichamelijke klachten van de stress. Daphne heeft in die maanden – virtueel – echt mijn hand vastgehouden. Ze heeft mij laten instappen in de metaforische luchtballon zodat ik boven alle moeilijke situaties kon uitstijgen en ik weer een ander perspectief op de lastige situaties kreeg.

Ik was door haar hulp in staat beslissingen te nemen die pijnlijk maar noodzakelijk waren. Ik moest anders gaan doen om me anders te gaan voelen. Dat was niet altijd even makkelijk maar ik zie ook in dat je je ballon zelf moet bijsturen om naar de gewenste plek te vliegen. 

Wat heb ik er aan gehad:

Ik heb mijn huis verkocht en ben vanuit het buitenland terugverhuisd naar Nederland. Ik heb mijn relatie beëindigd en woon met mijn beestenbende nu op een veilige plek in een schattig dorp met vriendelijke mensen. Ik ben mijn bedrijf aan het verkopen en ben nieuwsgierig op zoek naar een nieuwe uitdaging in ander werk.
Ik ben er nog niet helemaal maar ik weet heel goed hoe ik de resterende losse eindjes moet aanpakken.

Het leven is weer leuk en mijn positieve energie komt steeds meer terug. Ik word steeds meer mijn oude zelf – in verbeterde vorm! 

Sterke punten van Daphne’s aanpak:

 • toewijding
 • eerlijkheid
 • empathie
 • compassie
 • resultaat gericht
 • positieve energie

Jeroen

balans werk & privé

Ik had van alles aan mijn hoofd op mijn werk en ook thuis werd er aan mij ‘getrokken’. Tijd voor mezelf schoot er bij in. Ik leefde op automatische piloot maar beleefde nergens meer plezier aan.  Toen ik op mijn werk uit mijn slof schoot over iets kleins herkende ik mezelf niet meer. Er moest iets veranderen.

Wat heb ik er aan gehad:

Ik zag op tegen jarenlange therapie waar ik wel eens over hoorde. Daphne heeft me door een aantal gesprekken en een serie oefeningen geleerd hoe ik steeds sneller de signalen van mijn lichaam opvang en dat ik daarnaar kan gaan luisteren. Op tijd een stapje (of 2) terugdoen, tijd maken voor mijn gezin, voor mezelf en voor alle dingen die ik gewoon leuk vind om te doen.
Ik voel me nu niet meer geleefd en sta weer zelf aan het roer. Er is zeker ruimte voor nog meer verbetering maar daar mag ik mijzelf ook tijd voor geven. 

Sterke punten Daphne’s aanpak:

 • begrip
 • kort durende aanpak
 • positief
 • no nonsense
 • humor

Carina

niet lekker in mijn vel

Er was niet echt iets mis, maar ik zat al tijden niet goed in mijn vel. Voelde me negatief, uitgeblust, futloos. Ik wist ook niet waardoor het kwam. Ik had niet te veel op mijn bordje op het werk, ik had eigenlijk genoeg leuke dingen te doen en ook genoeg mensen in mijn leven om leuke dingen mee te doen. Ik mocht eigenlijk niet klagen. Maar toch vroeg ik me af, is dit het nou? Moet ik hier nou gewoon maar tevreden mee zijn? Maar dat voelde ook niet goed, bovendien kon ik dat niet. Maar ja, wat kan ik met dat vage gevoel, wie begrijpt dat dan van mij? En … wie vertelt me nou wat ik met die wazigheid kan doen?

Wat heb ik er aan gehad?

Ik had er weinig verwachtingen van, want ik begreep zelf niet wat er nou mis was. Ik ben gewoon maar gaan praten. Daphne stelde vragen.
We zijn samen op zoek gegaan naar blokkades in mijn energie. Ik wist niet zo goed wat ik me daarbij moest voorstellen, het was voor mij eerst nog wat vaag. Maar ik kon steeds beter gaan voelen of ik energie in mezelf voelde stromen of dat het juist afgesloten voelde.

Uiteindelijk kwamen we na wat blokkade-speurwerk uit op een aantal niet volledig verwerkte ervaringen uit het verleden. Ik was verrast want ik had al jaren niet meer aan die situaties gedacht. Maar ik begreep ineens dat ze op de achtergrond nog steeds actief waren. Ze verstoorden aardig hardnekkig mijn levenslust. Ik vond het allereerst heerlijk dat ik nu eindelijk beter begreep waarom ik me voelde zoals ik me voelde. En het was een opluchting om die blokkades aan te pakken en af te breken. Natuurlijk is dat geen toverstaf-werk, ik moest er zelf ook voor aan de bak maar ik voelde me gaandeweg steeds ‘lichter’ worden. En daarmee kon ook mijn levenslust weer tevoorschijn komen. 

Sterke punten van Daphne’s aanpak:

 • intuïtief 
 • geen oordeel
 • alles is bespreekbaar
 • focus op vooruitgang
 • mij zelf ook aan het werk zetten
 • niet eindeloos wroeten in het verleden, verwerken, opruimen en niet blijven hangen in negativiteit

Paul

lichamelijke klachten

Ik kreeg steeds vaker last van allerlei kleine klachten. Eerst waren die nog niet zo erg maar ze gingen mij steeds meer in de weg zitten. Ik negeerde de stress- signalen van mijn lichaam: hoofdpijn, rare uitslag, schouderspanning het liefst. Ik gooide er wel een pilletje in en dan moest het maar over zijn. 

Toen ik erge rugklachten kreeg die volgens mijn artsen geen lichamelijke oorzaak hadden maar waarschijnlijk door stress kwamen, ging ik op onderzoek uit. 

Wat heb ik er aan gehad:

Van Daphne heb ik geleerd om niet meer uitsluitend in mijn hoofd te leven en me bewust te worden van de signalen in mijn lijf. 
Bewustwording is de eerste stap. Dan moet je het ook nog anders gaan doen. Dat vergt het nodige werk (en geduld) want ik doe mijn hele leven al niets anders. Maar als ik een signaal opmerk vraag ik me nu af wat ik nodig heb, beweging? rust? afleiding? Ik ga niet zomaar meer door. Ik sta echt even stil en doe een stap terug. Ik ben daardoor minder moe en kan mijn klachten leren voorkomen. Of, als er toch weer iets opspeelt kijk ik er ook positiever naar. Ik ben ook minder snel boos. Da’s fijn voor mezelf maar ook voor mijn omgeving.

Sterke punten van Daphne’s aanpak:

 • zakelijk
 • eerlijk
 • goede uitleg
 • geduld

Sanne

verlies dierbare

Na het verlies van mijn man zakte ik in een donkere put. In de eerste weken had ik veel aanloop maar dat werd uiteindelijk ook wat minder. Ik wist niet wat ik met mezelf aan moest. Ik werd overweldigd door mijn emoties die niet minder werden maar alleen maar meer. Ik werd wanhopig en ik kwam er zelf niet meer uit.

Wat heb ik er aan gehad:

Ik heb beter geleerd te accepteren wat ik niet kan veranderen. Ik heb geleerd dat een rouwproces noodzakelijk en goed is ook al is het heel triest. Ik heb geleerd me te kunnen ontspannen terwijl ik emotioneel ben. Dat was heel moeilijk en ik dacht niet dat ik het kon maar het lukt me al steeds een beetje beter.
Ik hoef niet van mezelf te verwachten dat ik dansend door het leven ga maar ik kan wel bewust op zoek gaan naar kleine positieve momenten in de dag. Die zag ik eerst niet maar ze zijn er zeker wel. Ik zit niet meer in een diepe put, mijn verdriet mag er zijn maar ik mag ook weer langzaam de draad oppakken. Ik moet er zelf wat van maken, dat had mijn man ook gewild.

Sterke punten van Daphne’s aanpak:

 • begripvol
 • meelevend
 • spiegel voorhouden
 • geduld
 • hoe haal ik mezelf uit een dal
 • bewust maken van kleine pleziertjes

Dianne

burn out

Ik zat steeds vaker als een zombie op de bank. Moe, geen energie, nergens zin in en ik zag overal als een berg tegenop. Tegelijkertijd ‘moest’ ik van alles van mezelf. En ik wilde dat dit gevoel stopte want dit was geen leven.

Wat heb ik er aan gehad:

Samen met Daphne zijn we mijn overtuigingen onder de loep gaan nemen. Wat moest ik nou allemaal? Van wie moest dat eigenlijk, en waarom? Ik ging inzien dat ik vooral mijzelf in de weg zat door alle dingen die ik mijzelf oplegde. Daardoor was ik geen leuke vrouw, moeder, vriendin en collega meer. Ik vond het supermoeilijk om mezelf op de eerste plaats te zetten. Maar net zoals ze je in een vliegtuig leren: “eerst je eigen zuurstof masker opzetten, zodat je daarna anderen kunt helpen” was dit voor mij essentieel. Als ik doodmoe ben, kan ik niet eens iets voor anderen betekenen. Daphne leerde mij dat waar ik goed in ben, ook mijn valkuil kan worden. Dus ben ik mij steeds bewuster geworden van mijn eigen gedachten en gedrag. Ik vraag mezelf steeds af, wat is nu goed voor mij? En hoe kan ik dat combineren met de wensen van anderen zonder over mijn eigen grenzen te gaan.
Ik heb al veel meer energie, en die gebruik ik nu eerst voor mezelf. Best lastig hoor, want mijn geloofsovertuiging was dat dat egoïstisch is. Ik zie nu in dat ik pas in mijn eigen kracht kom als ik ook voor mezelf zorg. Ik word er gelukkig wel steeds beter in en mijn omgeving juicht dat alleen maar toe.

Sterke punten van Daphne’s aanpak:

 • hulp bij bewustwording van mijn eigen overtuigingen
 • je kunt alleen jezelf veranderen
 • schuldgevoel brengt je verder van huis
 • begrip
 • vertrouwen in mijn kunnen (als ik dat zelf niet had)

Dianne

burn out

Ik zat steeds vaker als een zombie op de bank. Moe, geen energie, nergens zin in en ik zag overal als een berg tegenop. Tegelijkertijd ‘moest’ ik van alles van mezelf. En ik wilde dat dit gevoel stopte want dit was geen leven.

Wat heb ik er aan gehad:

Samen met Daphne zijn we mijn overtuigingen onder de loep gaan nemen. Wat moest ik nou allemaal? Van wie moest dat eigenlijk, en waarom? Ik ging inzien dat ik vooral mijzelf in de weg zat door alle dingen die ik mijzelf oplegde. Daardoor was ik geen leuke vrouw, moeder, vriendin en collega meer. Ik vond het supermoeilijk om mezelf op de eerste plaats te zetten. Maar net zoals ze je in een vliegtuig leren: “eerst je eigen zuurstof masker opzetten, zodat je daarna anderen kunt helpen” was dit voor mij essentieel. Als ik doodmoe ben, kan ik niet eens iets voor anderen betekenen. Daphne leerde mij dat waar ik goed in ben, ook mijn valkuil kan worden. Dus ben ik mij steeds bewuster geworden van mijn eigen gedachten en gedrag. Ik vraag mezelf steeds af, wat is nu goed voor mij? En hoe kan ik dat combineren met de wensen van anderen zonder over mijn eigen grenzen te gaan.
Ik heb al veel meer energie, en die gebruik ik nu eerst voor mezelf. Best lastig hoor, want mijn geloofsovertuiging was dat dat egoïstisch is. Ik zie nu in dat ik pas in mijn eigen kracht kom als ik ook voor mezelf zorg. Ik word er gelukkig wel steeds beter in en mijn omgeving juicht dat alleen maar toe.

Sterke punten van Daphne’s aanpak:

 • hulp bij bewustwording van mijn eigen overtuigingen
 • je kunt alleen jezelf veranderen
 • schuldgevoel brengt je verder van huis
 • begrip
 • vertrouwen in mijn kunnen (als ik dat zelf niet had).

Heb je nog vragen voor mij?

Misschien heb je nog aanvullende vragen voor mij. En ik wil natuurlijk ook graag meer over jouw situatie weten.
Daarvoor plan ik graag een intake gesprek met je in dat 20 minuten duurt en voor jou gratis is. Aan de hand daarvan bekijken we hoe we samen het meest effectief aan de slag gaan. Ik verheug me erop nader kennis met je te maken. 

Stuur je mailtje naar info@daphnepieterscoaching.com
Menu