Werkwijze

Hoe werk ik?
Tijdens de intake stellen we vast wat jouw vraag is, op dit moment, in het hier en nu. Dat is ons vertrekpunt. De situatie is wat het is, dat is oké! Door niet te oordelen geven we er geen onnodige lading aan. We onderzoeken je overtuigingen rond deze situatie en bekijken samen of die je dienen of misschien ook niet (meer). 

Als je zelf jouw vraag of uitdaging niet helemaal goed onder woorden kunt brengen, kan ik je daarbij de helpende hand bieden. Mijn eigen levenservaring en ervaring als coach, zijn heel handig om snel te doorgronden en helder te krijgen waar bij jou de schoen wringt.

Als we eenmaal weten wat jij graag wél (en niet meer) wilt, bespreken we samen hoe we dat gaan aanpakken. Uiteraard is dat voor iedere persoon anders. Ik streef ernaar dat je zelf snel (weer) in staat bent om je situatie anders te bekijken, zodat je de regie kan pakken over je eigen leven.

Naast onze 1 op 1 sessie(s) krijg je handvatten en oefeningen waar je zelf mee aan de slag gaat en die we in een volgende sessie samen bespreken, als je daar tenminste voor kiest. Vaak is dat wel aan te raden, als je echt een blijvende verandering wilt realiseren in je leven. Aan het begin van iedere vervolgsessie deel je jouw ervaringen. Lukte het om de oefeningen te doen, waar liep je tegenaan, heb je vragen, etc? Aan de hand van die korte evaluatie, bepalen we het vervolg.

Ik hecht er belang aan om vooraf duidelijk te maken dat het mijn doel is om jou te begeleiden én een blijvende verandering te bewerkstellingen. Niemand anders dan jijzelf kan je “probleem” oplossen, het geeft je een enorme boost als je voelt dat je zelf aan het roer staat. Maar dat hoef je niet alleen te doen, want ik loop het traject samen met jou!

Welk resultaat kun je verwachten?
Dat is voor iedereen anders en soms moeilijk te voorspellen. Wat ik met zekerheid kan zeggen is dat je na het doorlopen van onze stappen niet meer op dezelfde plek bent waar je was. Je bent je bewust van wat je wel en niet wilt en wat je op eigen kracht kunt doen om om lastige situaties het hoofd te bieden.

Een sessie gaat telefonisch en duurt ongeveer 1 uur. De intake en neemt gemiddeld 20 minuten in beslag. Die kunnen we apart inplannen of voorafgaand aan de eerste
sessie doen.

Hoeveel sessies heb ik nodig?
Eén sessie kan soms genoeg zijn en je weer hernieuwde energie geven, maar de ervaring leert dat mensen vaak een paar sessies nodig hebben om echt tot de kern te komen en een blijvende verandering te merken, om een andere manier van kijken, voelen en doen te integreren. Samen bepalen we de route en aan het einde van iedere sessie bespreken we wat de volgende stap is.

Wat kost het?
Een sessie kost €72,50. Je ontvangt daarvoor een factuur. De intake is gratis.

Mijn missie: ik help je om ervoor te zorgen dat je lekker in je vel zit, weet wat je wilt doen en dat goed doet. Mijn drijfveer is mensen te leren en laten ervaren hoe ze dat vooral zelf kunnen doen.

Proces:

stap 1: bewust worden

Proces
Het proces op weg naar verandering en meer positiviteit kunnen we simpel als volgt omschrijven:

1. Bewust worden.
Wat is er nu? Wat voel je, wat denk je? Wat wil je niet? Wat wil je juist heel graag?

2. Samen doen
Tijdens de sessie werken we samen. We gaan op zoek naar jouw (energetische) blokkades, eventuele beperkende overtuigen en wat je verder in de weg kan zitten om positiever en voluit te leven. Samen kunnen we bepaalde zaken aankijken en meestal loslaten. Mijn doel ook is om jou ook zoveel mogelijk te leren om overtuigingen en blokkades zelf waar te nemen en ze los te laten.

3. Zelf doen
Zoals gezegd is het jouw traject en moet je zelf aan het werk. Als “huiswerk” raad ik, passend bij jouw situatie, vaak korte, simpele oefeningen aan die je regelmatig thuis kunt doen. Het gaat dan veelal om oefeningen op het gebied van mindfulness, ademhaling, ontspanning, visualisaties, etc.

4. Evalueren
Hoe is het gegaan? Wat werkt , wat niet? Wat kan daarvan de reden zijn? Wat heb je nodig of kun je anders gaan doen? Naar aanleiding van de evaluatie kunnen we dingen aanpassen en de volgende stap zetten.

Ik zet me volledig in voor jouw vraagstukken.
En… dat doen we samen! 

Ik werk alleen met mensen die actief met zichzelf aan de slag willen. Dat is een randvoorwaarde die aansluit bij mijn drijfveer om jou te leren of te laten ervaren hoe je zelf de regie over je leven neemt.

Veel voorkomende vragen van mijn klanten zijn:

Wat past nu echt bij mij?

Hoe kan ik mijn authentieke bijdrage leveren en me nuttig voelen?

Hoe kan ik mijn authentieke bijdrage leveren en me nuttig voelen?

Wat is echt belangrijk voor mij en hoe kan ik dat bereiken?

Hoe zorg ik goed voor mezelf en voor anderen?

Hoe ga ik om met een moeilijke situatie in mijn leven?

Waarom maak ik steeds dezelfde fouten?

Waarom kan ik me niet blij voelen?

Wat kan ik doen om dingen blijvend te veranderen?

Hoe ga ik om met een lichamelijk ongemak?

Heb je nog vragen voor mij?

Misschien heb je nog aanvullende vragen voor mij. En ik wil natuurlijk ook graag meer over jouw situatie weten.
Daarvoor plan ik graag een intake gesprek met je in dat 20 minuten duurt en voor jou gratis is. Aan de hand daarvan bekijken we hoe we samen het meest effectief aan de slag gaan. Ik verheug me erop nader kennis met je te maken. 

Stuur je mailtje naar info@daphnepieterscoaching.com
Menu